tel

Statistika

Števec ogledov : 121162

Ideja o energiji, ki podpira življenje, je vseprisotna in se giblje skozi vso živo in neživo naravo, je poznana praktično v vseh kulturah. če omenim samo nekaj poimenovanj: chi, ki, prana, ha, bioenergija, vitalna energija, torzijsko polje, kvantna pena, temna materija, polje nične energije, virtualni fluks delcev, superstrune, skalarno polje valovanja...

Tako kot drugje po svetu, je tudi v zahodni Evropi, še posebej v Nemčiji, v zadnjih 150 letih prišlo do razumevanja življenjske energije na svojstven način. Poimenovana kot orgonska energija, je postala predmet intenzivnega raziskovanja, dokazovanja ter hkrati tudi prikrivanja in preganjanja.

V nadaljevanju je kratek zgodovinski pregled pomembnejših osebnosti, ki jih lahko neposredno povežemo z razvojem razumevanja orgonske energije, hkrati pa navajamo tudi nekaj oseb današnjega časa, ki s svojimi prispevki pomagajo širiti razumevanje na tem področju. še posebej zanimivi, predvsem pa poučni, sta tudi dve predavanji g. Mirana Vučka, slovenskega raziskovalca na področju orgonske energije. Predavanji nas popeljeta globlje v razumevanje orgonske energije, izdelave orgonitov ter k boljšemu razumevanju vloge, odgovornosti in seveda možnosti, ki se nam posameznikom nudijo v današnjem svetu zato, da lahko skupaj naredimo ta svet boljši.

Franz Anton Mesmer
Zanimiv preboj pri raziskavah življenjske energije je v 18.stoletju dosegel nemški zdravnik Franz Anton Mesmer, ki je življenjsko energijo poimenoval animalni magnetizem. Pomen Mesmerjevega znanstvenega preboja je sicer le posredno povezan z orgonsko energijo, pomen pa lahko opazimo skozi dejstvo, da je ameriška tajna služba dlje časa vodila več tajnih projektov in zelo poglobljeno raziskovala njegovo odkritje povezave med živim in neživim svetom. Prav to raziskovanje naj bi kasneje vodilo v ti. "remote viewing" oz. "pogled na daljavo", ko agent preko enotnega polja energije iz svoje pisarne lahko "vidi" kje se npr. skriva sovražnik.
Dr. Wilhelm Reich
Avstrijski psihiater in tesen sodelavec znamenitega Sigmunda Freuda velja za "očeta" orgonske energije. Z uporabo modificiranega geigerjevega števca je namreč prvi tudi dejansko zaznal življenjsko energijo in jo poimenoval z besedo orgon. Njegove raziskave na področju biologije in fizike so ga v 30'-ih letih prejšnjega stoletja pripeljale do konstrukcije orgonskih akumulatorjev, v katerih se prekrivajo organski in anorganski materiali. Ugotovil je namreč, da takšna postavitev (fiberglass kot organska substanca ter jeklena volna kot anorganska) dejansko privlači in zbira orgon oz. eterično energijo obeh polov, energije, ki podpira življenje (POR, pozitivni orgon) ter življenju nevarnega dela energije (DOR, "deadly orgone"). Dr.Reich je med drugim skonstruiral tudi prvi "razbijalec" oblakov tj. napravo za nadzor vremena, ki je bila sposobna pregnati oblake in preprečiti točo tako, da je sprožila naliv.
Ameriška agencija FDA (Federal Drug Administration) ga je po nekaj poizkusih uspešno aretirala in nato obtožila preprodaje orgonskih akumulatorjev. Leta 1956 je FDA izdala odredbo, s pomočjo katere je nato sledilo uničenje več ton dokumentacije in Reichove raziskovalne in proizvodne opreme. Dr.Reich je leto zatem (1957) tudi umrl v ameriškem zaporu. A je navkljub vsemu temu njegovo delo živelo naprej. Zelo aktivno so njegovo delo prevzeli in poglobljeno nadaljevali najprej ruski znanstveniki in nato različni raziskovalci po celem svetu.
še posebej se je v Reichove raziskave poglobil ruski znanstvenik dr. Nikolaj Kozirev, ki je tudi znanstveno dokazal, da te ti. nevidne energije dejansko obstajajo okoli nas. Njegova dela so kasneje žal vodila v razvoj orožij, ki izkoriščajo "torzijska polja" (eterično energijo). Kozirevo raziskovalno delo, vključno z raziskavami z orgoniti, je do l.1991 tj. do padca Sovjetske zveze veljalo za strogo zaupno.
Franz Bardon
Znameniti hermetični "mag", po rodu čeh, je v času tretjega rajha preživel tri leta za zapahi, kjer so ga zelo kruto mučili z namenom, da bi jim razkril nekatere ezoterične skrivnosti. Po končani 2.svetovni vojni je svoje delo nadaljeval, še posebej na področju zdravljenja in nekaterih dejavnosti s področja okultizma.
L.1956 je izšla njegova verjetno najznamenitejša knjiga in sicer: "Iniciacija v Hermetiko: Navodila za magijo v teoriji in praksi." V tej znameniti knjigi nam avtor npr. razkrije, da so akumulatorji energije pravzaprav fluidni kondenzatorji v trdnem, tekočem ali plinastem stanju. In nadaljuje, da so trdni fluidni kondenzatoji mešanica organskega materiala in kovine (tako kot orgoniti današnjega časa!). če povzamemo Bardonove besede: "Originalni alkemistični napitek večnega življenja ni nič drugega kot vrhunsko sestavljen fluidni kondenzator".
Karl Hanz Welz
Leta 1990 je Karl Hanz Welz (Avstrija) izdelal orgonski generator, napravo sestavljeno iz kovinskih delcev v organskem materialu, ki pretvarja DOR ("Deadly Orgone", smrtonosni orgon) v POR ("Positive Orgone"). Ta naprava se bistveno razlikuje od Reich-ove originalne naprave (akumulatorja) v tem, da je Reichov akumulator zbiral oba pola orgonske energije (DOR in POR), Welz-ov pa DOR pretvarja v POR. Welz je zmes organskega materiala in kovinskih delcev poimenoval orgonit. Približno deset let kasneje (l.2005), je Welz celo zaščitil ime "orgonit", kljub temu, da je izraz postal v splošni uporabi kot nekakšno generično ime za tovrstne izdelke.
Don in Carol Croft
V začetku tega stoletja sta Don in Carol Croft (mož in žena) v orgonit vključila kvarčni kristal z namenom, da bi kristal okrepil orgonsko energijo. Razvila sta tudi ti. taktične orgonske naprave kot je "Tower Buster" (TB), "Holy Hand Grenades" (HHG) in orgonski razbijalec oblakov (CB, "Cloud Buster"), občasno poimenovan tudi ChemBuster. Takšno ime je dobil zato, ker se uporablja predvsem za nevtralizacijo DOR (smrtonosnega orgona), ki ga oddajajo stolpi z antenami za mobilno telefonijo, nuklearni reaktorji , HAARP naprave in "chemtrail-i".
Georg Ritschl
Nemški arhitekt, ki živi in dela v Južnoafriški republiki. Od leta 2002 dalje je organiziral več kot 10 ekspedicij po afriškem kontinentu. Skoraj neverjetni rezultati, ki jih dosega na področju preprečevanja suše, "razbijanja" chemtrailov in pospeševanja rasti rastlin za prehrano ljudi, govorijo sami zase.
Georg nam v svoji knjigi pove: "Seveda orgonit ni avtomatično zdravilo za vse tegobe. še veliko dela je pred nami. Vendar pa z ustvarjanjem boljše življenjske matrice s pomočjo orgonitov ustvarjamo boljše pogoje za ljudi z namenom, da bodo lahko zaživele tudi še boljše ideje za razvoj naše skupne, globalne skupnosti.
Miran Vučko
Slovenski raziskovalec in aktivist iz Bele Krajine, ki se že več kot dve desetletji aktivno ukvarja z raziskavami orgonske energije in razvojem naprav za izboljšanje našega skupnega življenjskega prostora. V nadaljevanju sta dve njegovi predavanji iz l.2011, kjer nam svoje delo, izsledke in napotke v zvezi z orgonsko energijo tudi zelo nazorno predstavi :
prenos 1

Leta 1986 so znanstveniki na Univerzi v Marburgu (Nemčija) objavili rezultate ti. slepe študije, ki je pokazala, da 30-minutni tretma z orgonskim akumulatorjem povzroči konsistentne pozitivne psiho-fizične učinke (glede na kontrolno fiberglas škatlo) s sledečimi besedami:

"Rezultati, pridobljeni v raziskavi kažejo na dokaz predpostavke, da fizične lastnosti orgonskega akumulatorja ter njegov psiho-fizični učinek na človeški organizem, ki so ga predpostavili dr.Reich in njegovi sodelavci, dejansko obstaja."

Vir: Edvard Kadič