Kaj je orgonit

ORGONIT  je generator - transformator življenjske - orgonske energije. Obnaša se kot akumulator, ki vase srka  energijo iz okolja in jo skozi kaos v orgonitni osnovi transformira v čisto orgonsko - življenjsko energijo.
Na ta način prečisti, z vibracijami vgrajenih kristalov napolni, zaščiti in harmonizira bivalno in delovno okolje,  kakor tudi naša telesa. 

Orgonit je zmes, ki ga sestavlja 50 % kovinskih ostružkov in 50 % smole z dodatkom kristalov. Ker smola vsebuje ogljik, ki je organska materija ima zmožnost, da privlači in akumulira orgon, medtem ko kovina kot anorganski material istočasno privlači in odbija orgon. Takšna kombinacija ustvari kaotično polje, v katerem se orgonska energija dobesedno razstavi in se pri izhodu iz orgonita vrne nazaj v svoje naravno ravnotežno stanje kot pozitivni orgon.

Kristali v orgonitu imajo zmožnost povečevanja delovanja oziroma konverizje negativne energije v pozitivno, istočasno pa obarvajo izhodno energijo s svojimi karakteristikami oz. vibracijami, ki jih imajo. 

Orgonit ima več slojev smole in kovine, zaradi česar zelo močno privablja orgonsko energijo.  Poleg tega orgonit opravlja tudi pomembno funkcijo konvertiranja negativnega orgona v pozitivni orgon, kar se izvaja 24 ur na dan brez kakršnegakoli napajanja. To je bilo veliko odkritje, ker se je orgonit uporabljal predvsem v okolju, onesnažanem z negativno energijo.

Prav zaradi tega se orgonit pogosto uporablja v negativnem energijskem okolju, ker za svoje pogonsko gorivo uporablja negativni orgon.

Najbolj pogost naziv za orgonit je orgonski generator, ker ima funkcijo, da neprestano generira negativni orgon v pozitivno orgonsko energijo. Orgonit ne potrebuje napajanja in vzdrževanja. Sčasoma se ne izrablja, niti ne slabi. 

Kristali, ki so v orgonitu ne potrebujejo čiščenja kot navadni prosti kristali, ker se v procesu konverzije iz negativnega orgona v pozitivni orgon, ti isti kristali prav tako očistijo. Istočasno pa k čiščenju kristalov pripomorejo kamene strele v orgonitu. 

Lastnosti kristalov v orgonitu so večkratno povečane zaradi piezoelektričnega efekta, ki se v tej mešanici sestavin pojavlja znotraj samega kristala. Dejansko ga povrnemo v stanje, kot je bil v naravi pred izkopavanjem. 

Orgonit se aktivira, ko je v okolici prisoten negativni orgon. Torej bi lahko rekli, da je negativni orgon pogonsko gorivo za orgonit

Delovanje orgonita je lahko zelo malo, do nekaj 10 cn (orgonitni vložki za mobitel) ali celo do 50 in več km (orgonitni cloudbusterji). 

Orgonit ima tudi sposobnost:

-           vzpostaviti energijsko, mentalno in duhovno ravnotežje,

-          vzpostaviti energijsko ravnotežje prostora, v katerem človek prebiva in katero je moteno zaradi različnih                        sevanj in drugih negativnih vplivov iz okolja,

-          uravnavati in polniti energijsko polje (auro) in energijske centre (čakre),

-          omogočiti mirnejši spanec in globji počitek preko noči in skrajšati čas potrebnega spanca,

-          emotivno umiriti, pomagati pri premagovanju depresije, žalosti in strahov,

-          delovati antistresno, omogočanja umirjanja in boljšega razpoloženja,

-          vzbuditi duhovno zavest in ljubezen do sebe in bližnjih, harmonizirati medčloveške odnose,

-          krepiti psihične in duhovne sposobnosti, prebujati kreativnost,

-          delovanja na sposobnost boljšega spomina in hitrejšega učenja,

-          ščititi pred negativno energijo drugih ljudi. 

Pri izboljšanju zdravja nas:

-          ščiti pred elektromagnetnim sevanjem (računalniki, TV, mobiteli, mikrovalovne pečice in vsa ostala elektronska             oprema), sevanjem podzemnih voda in kozmičnim sevanjem

-          podpira in krepi imunski sistem,

-          pomaga pri energijskem obnavljanju organizma, kar je še posebej pomembno pri okrevanju po operacijah in                 kroničnih boleznih,

-          zmanjšuje hiperaktivnost pri otrocih. 

Pri izboljšanju kvalitete hrane in pijače:

-          orgonizira vodo in jo napolni s prepotrebno življenjsko energijo, s činmer izniči negativne efekte, katerim je                 voda v vodovodih izpostavljena (klor, kovinske cevi),

-          izboljšuje okus hrane in podaljšuje rok njenega trajanja, odstranjuje škodljive posledice eventuelnih aditivov in             strupov iz hrane in pijače. 

Nemalo ljudi je pričalo o izboljšanjih pri boleznih dihalnih organov, med njimi tudi astme, artritisa, depresije, nespečnosti, kroničnih nočnih mor, migren, sindroma kronične utrujenosti, šizofrenije, hipertenzije, ... 

Ko orgonit enkrat vzpostavi energijsko ravnotežje prostora, je človeku omogočeno, da vzpostavi tudi svojo osebno energetsko ravnotežje. Skratka, ponujena mu je zmožnost, da se lahko sam ozdravi.

 

Uporaba in oblika

Orgonitni stožec  je  najidealnejša oblika za uporabo v bivalnih in poslovnih prostorih, avtu. Usklajuje ravnovesje energij v prostoru in ustvarja pozitivno vzdušje. Glede na vibracije vgrajenih kristalov, nas orgonitni stožec  lahko ščiti pred sevanji vseh vrst, istočasno pa  ugodno deluje na naše zdravje in počutje.  

 

Orgonitna piramida   je prav tako primerne oblike za uporabo v bivalnih in poslovnih prostorih, vendar je pri njeni umestitvi v prostor, potrebno paziti, da je ena stranica orgonitne piramide obvezno obrnjena na sever, saj v nasprotnem primeru ne deluje tako, kot bi morala.  Naše orgonitne piramide so postavljene na lesenem podstavku z vgrajenim kompasom, tako da jo lahko vedno brez težav postavimo v pravilen položaj. Les ni pobarvan, saj si ga vsak pobarva po svojem okusu.

 

Orgonitni podstavek je zaradi svoje oblike, primeren za oživljanje in čiščenje vode, ter  čiščenje hrane od strupov/pesticidov,  ki se tekom rasti nalagajo vanje. Istočasno nam bo orgonitni podstavek uspešno harmoniziral bivalne ali poslovne prostore, ter nas ščitil pred sevanji vseh vrst,  slednje le v primeru, da so vanj vgrajeni kristali za nevtralizacijo elektromagnetnih in drugih tehničnih sevanj.

Orgonitni podstavek  za  nevtralizacijo sevanj mobilnih telefonov – tri v enem – je prvenstveno namenjen nevtraliziranju visokofrekvenčnih elektromatnetnih sevanj mobilnih telefonov do 70 %. Prav tako ga lahko uporabljamo za oživljanje vode, istočasno pa energijsko očisti in z vibracijami vgrajenih kristalov napolni manjše prostore.

Največji viri negativnih sevanj so v današnji dobi repetitorji za mobilne telefone in mobilne naprave, računalniki, mikrovalovne pečice, televizijski sprejemniki, monitorji, daljnovodi, električne postaje, jedrske elektrarne ...
Večina sodobnih stresov je posledica uporabe elektronskih naprav in se imenuje elektromagnetni stres ali elektronski smog. Mi tega smoga ne moremo videti, vendar vpliva na nas in se odraža tudi kot jeza, razdražljivost, letargija, utrujenost, itd. Trenutno ni nič boljšega na svetu, kar bi lahko tako učinkovito nevtraliziralo zgoraj naštete vzroke za težave, kot je prav orgonski generator transformator življenjske energije.

Zelo škodljivo tudi vpliva na naše zdravje, spanje na mestih, kjer so podzemne vode in škodljiva sevanja iz vesolja. Križanja (vozlišča) teh sil delujejo rakotvorno in ustvarjajo vrsto degenerativnih bolezni, tudi zaradi izčrpanja telesne energije. Posledice na našem organizmu niso vidne takoj. Imunski sistem kar dolgo vzdrži pri kompenzaciji naštetih negativnih vplivov vendar slej ko prej poči.

Najboljše učinke pri uporabi orgonita dosežemo tako, da svoj bivalni prostor opremimo z mrežo štirih orgonitnih stožcev v vsak kot in enim večji orgonitnim stožcem ali orgonitnim podstavkom na sredino prostora. 
V vsakem primeru je pametno in modro pred instalacijo take energetske mreže, opraviti temeljit radiestezijski pregled. Na ta način preprečimo kakršnokoli možnost delovanja negativnih sevanj na nas in naše okolje. Že v kratkem času bomo čutili in opazili pozitivne spremembe. V prostoru bo zavladala prijetna harmonija.

 

Zdravje in vitalnost

 Z uporabo orgonitov se naše  telo se napolni s čisto življenjsko energijo, obogateno z vibracijami vgrajenih kristalov, ki aktivira vse naše akupunkturne točke in polni meridiane z energijo. Postopoma odpravlja blokade na duhovnem, duševnem in fizičnem nivoju.


Najpogostejša reakcija je občutek blažene toplote, ki jo lahko najprej začutimo v dlaneh in med prsti, nato pa po nekaj dneh uporabe še po celem telesu. Vse psihične napetosti popustijo, v nas in v prostoru zavlada prijetna umirjenost in harmonija.
če imamo kakršnekoli blokade ali pa bolečine, se bodo le-te v kratkem času občutno zmanjšale ali pa povsem izginile. V te namene lahko orgonit tudi polagamo na obolela mesta.


Negativni odboj motečih polj se tako rekoč "posrka" in transformira. Energijsko orgonsko polje, ki ga proizvaja orgonit, posrka škodljiva nihanja,  jih sprejme vase in skozi osnovo spremeni v neškodljiva.  Človeška avra se poveča, človek se vitalizira in okrepi, imunski sitem postane odpornejši pred zunanjimi motnjami.


Z uporabo orgonita se tako rekoč proizvaja stalno energijsko polje, ki izolira oz. reducira (glede na velikost in zmogljivost  generatorja) negativna polja, npr. sevanja oddajnikov, ...

 

Voda in hrana

Naredimo lahko preizkus: en kozarec vode iz pipe postavimo na mizo, drugega pa na orgonitni podstavek za 20-25 minut. Po preteku tega časa okusimo eno in drugo vodo: mrtva voda, ki je bila na orgonitu oživi. Spremeni se njena struktura, vse, kar je v njej škodljivega, postane neškodljivo ...sliši se kot znanstvena fantastika, kot pravljica. Če vodo očistimo in oživimo na tak način, voda vsebuje bione najmanjše delce vitalne življenjske energije, tvornike življenja v vsem stvarstvu.

 S pitjem take vode lahko bistveno prispevamo k našemu zdravju, vitalnosti in dobremu počutju!

Znanstveniki še danes nimajo razlage, kaj se zgodi s strupi (klorom, fluoridom, pesticidi...) v tako oživljeni vodi, da le ti postanejo nestrupeni in neškodljivi.

Narava 

Ponekod v svetu z orgonskimi generatorji transformatorji uspešno ščitijo, čistijo in zdravijo naravo okoli sebe.
Naše rože bodo s pravilno uporabo orgonita "oživele", kar žarele bodo od vitalnosti in energije!

Orgonitne potičke, kot jim pravimo mi, lahko učinkovito uporabimo tudi za zdravljenje in poživljanje zemlje na vrtu in s tem prispevamo k boljšemu pridelku.

 

Duhovnost 

Orgonski generator - transformator je zelo učinkovita pomoč pri meditaciji.  Orgonit ustvari močno vibracijsko polje in deluje na osebo zdravilno in pomirjujoče. Ker je Orgon inteligentna energija, se izkušnja znatno poglablja, če zavestno osredotočimo svojo pozornost nanj  in nenaporno opazujemo občutke, ki se med tem zgodijo. Orgonit  lahko postavite v dlan roke ali na del telesa. Med meditacijo se pogosto pojavi občutek miru, moči, toplote v dlaneh in stopalih, zaspanost, sprostitev, občutljivejši ljudje lahko vidijo avro orgonita.  

Ob redni uporabi lahko opazimo,  da orgonska energija lahko trajno nevtralizira negativne misli in čustva. Mnogi so opazili, da so v okolju, kjer so postavljeni orgoniti, prevladali pozitivni odnosi in mir.

 Zgodovina 

Življenjska energija je izrednega pomena za življenje, tako fizičnega kot etrskega telesa. To je energija, ki omogoča življenje vsem živim bitjem na tem planetu.  Življenjska energija nikakor ni odkritje sodobnega človeka. Skozi zgodovino jo v različnih tradicijah lahko srečamo pod imeni kot so prana, chi, qi, mana, orenda, danes pa najpogosteje kot orgon.

Orgonska energija je vseprežemajoča in vsepovsod prisotna energija. Wilhelm Reich je v svojih raziskavah slučajno odkril tovrstno energijo in jo poimenoval Orgon. Zaradi tega se ga smatra kot očeta orgonske energije, orgonitov in vsega, kar je vezano na orgon.

V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je Karl Eeniz nadaljeval z Reichovim delom in prišel do odkritja t.i. orgonita, oziroma zmesi kovinskih ostružkov, ki so ujeti v poliesterski smoli.

V začetku tega stoletja sta Don in Carol Croft izpopolnila delovanje Weiszovega orgonita s tem, da sta v mešanico kovine in smole dodala razne kristale, ki povečajo konverizijo negativnega orgona  v pozitivni orgon.

Tudi slovenski raziskovalec in aktivist iz Bele Krajine Miran Vučko,  se je že več kot dve desetleji aktivno ukvarjal z raziskavami orgonske energije in razvojem orgonskih naprav za izboljšanje našega skupnega življenjskega prostora.